Välkommen till herta

Butiken

Herta är beläget i ett fantastiskt kulturhus i Uppsalas vackraste omgivningar. Två våningar har vi fyllt med allt vi älskar inom kläder, väskor, skor, smycken och inredning!

Vi har en underbar blandning av de bästa designers inom internationellt mode från främst Frankrike, USA och Danmark som vi blandar med några av våra främsta svenska designers. Det blandar vi med allt vi älskar inom inredning – lampor, vackra böcker och underbara doftljus.

Här kan vi ge en unik och personlig shoppingupplevelse, vi älskar när vi får vara personal shoppers och hjälper gärna till med allt!

Vi delar vår inspiration och favoriter på facebook och instagram, där vi också berättar om nyinkommet i butiken

Herta ägs av mig, Hanna Skarp sedan 1996. Herta startades av min mamma Bibbi för över 40 år sedan. Det är verkligen fantastiskt att få förvalta och utveckla ett sånt arv. Jag gör alla inköp i samarbete med min kollega Hanna Steen som har arbetat tillsammans med mig i ungefär 20 år.

2009 flyttade vi Herta till fantastiska lokaler nere vid Fyrisån, två plan med utsikt över Domkyrkan och ån. Mitt i stan med närhet till Saluhallen och små vackra gränder, men även nära till gågatan.